Telling Gerichtsweg

Er zijn aan weerszijden van de spoorwegovergang in de Gerichtsweg camera’s geplaatst. Dit is gebeurd in opdracht van de gemeente met als doel om inzicht te krijgen in het aantal en soort passages van de overweg.

De opnames duren een week, gerekend vanaf vandaag. De reden van deze actie zal duidelijk zijn: wel of niet afsluiten van de overweg!

In de vier dorpen rondom de Gerichtsweg overheerst de wens om de spoorovergang – en daarmee de volledige Gerichtsweg –  te behouden voor het veelvuldig gebruik door wandelaars. Nu zou het een soort actie kunnen worden als deze week zoveel mogelijk dorpsbewoners de overweg kruisen, daarbij gefilmd worden en uiteindelijk een ‘indrukwekkende’ score aan passages leveren. Hiermee zou dan de gemeente wel eens overtuigd kunnen raken van nut en noodzaak om de overweg open te houden? Andersom kan natuurlijk ook. Een hoge passagescore kan ook uitgelegd worden als een onveilige overweg. De gemeente heeft tot nu toe geen duidelijkheid geboden. Vooralsnog geloof ik dat we deze week maar met zoveel mogelijk mensen langs die camera’s moeten gaan lopen.

Let op! Ook aan de Zuider Lopsterweg zijn vandaag bij de spoorwegovergang camera’s geplaatst. De eindtelling van beide overwegen zal vermoedelijk bepalen welke overweg open blijft en welke gesloten wordt.