Opening beweegtuin op 5 september gaat niet door

De feestelijke opening van de beweegtuin, die gepland stond op zaterdag 5 september, gaat helaas niet door. Vanwege de huidige richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus en de recentelijke stijging van de besmettingen hebben wij in overleg met Dorpsbelangen besloten de opening niet plaats te laten vinden.

We vinden het op dit moment niet gepast en bovendien kunnen we gezien het aantal te verwachten bezoekers de 1,5 meter afstand niet garanderen. Natuurlijk willen we op een later moment alsnog een feestelijke opening organiseren voor de dorpsbewoners en ons idee is dat te doen als het extra speeltoestel in de speeltuin gerealiseerd is. We houden jullie op de hoogte wanneer het zover is en zo’n bijeenkomst ook weer mogelijk is. Wel hebben we besloten om het project beweegtuin officieel af te sluiten met de subsidieverleners en sponsoren. Dit doen we in klein comité op donderdag 3 september aanstaande.  

Ten slotte willen we jullie erop wijzen dat de informatieavond over het juiste gebruik van de toestellen op woensdag 9 september wel plaatsvindt. Trainster Gerda Kamphuis uit Appingedam is aanwezig om uitleg te geven en zij zal tijdens deze avond ook aandacht schenken aan het traject ‘train de trainer’. Gerda verzorgt eerst zelf de trainingen, maar zal haar kennis graag overdragen aan enthousiaste dorpsgenoten die het na verloop van tijd zouden kunnen overnemen. Lijkt dit jou leuk of ben je geïnteresseerd wat je allemaal met de toestellen kunt doen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de beweegtuin, kom dan woensdagavond 9 september om 20.00 uur naar het Dorpshuis. Wel graag even van tevoren aanmelden via dorpsbelangen@leermens.net, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen en de corona-maatregelen in acht kunnen nemen.   

Met sportieve groet,

Andries, Evelien, Janneke, Jony en Martijn