MUZIEK BELEVEN IN GRONINGER KERKEN

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens Ode vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op zondagmiddag 14 april trakteren blokfluitist Erik Bosgraaf en zijn ensemble je in de Donatuskerk in Leermens op zelden gehoorde parels uit de middeleeuwen.

Erik Bosgraaf geldt als een van ’s werelds beste en avontuurlijkste blokfluitisten, bekroond met onder andere de Londense Borletti-Buitoni Trust Award en de Nederlandse Muziekprijs. Speciaal voor Ode heeft de uit het noorden afkomstige Bosgraaf een bijzonder programma samengesteld. Samen met Nicolas Achten (stem, luit en gotische harp) en Vincent Kibildis (gotische harp ) duikt hij diep in de late middeleeuwen. Je hoort muziek op instrumenten uit die tijd, zoals de blokfluit, de harp en de luit, maar ook klinkt het clavisembalum, de vroegste voorloper van het klavecimbel en de piano.

Op het programma staan werken van Gilles Binchois, Guillaume Du Fay en Antoine Busnois, de drie belangrijkste componisten van de vijftiende-eeuwse Bourgondische school. Muziek die perfect past bij Noord-Nederland, waar de hoogste dichtheid middeleeuwse kerken ter wereld te vinden is.

Programma en bezetting
werken van Gilles Binchois, Guilaume Du Fay en Antoine Busnois

blokfluiten en clavisembalum: Erik Bosgraaf
stem, luit en gotische harp: Nicolas Achten
gotische harp: Vincent Kibildis

Meer informatie zie SPOT