Week van de buurttafel

In 2021 beleefden wij de Stapas in Leermens. Dit was een groot succes. In navolging van de Stapas (Stappen en tapas) volgt nu van 18 juni t/m 25 juni: De Week van de Buurttafel. Ook een tafel organiseren in deze week? Laat het even weten via onze whatsapp groep ‘Leermens voorenmetelkaar’, of neem contact op met Jony. Klik hier voor informatie.


Versterk je band met de buurt tijdens de Week van de Buurttafel

Een hapje eten met de buren om ze beter te leren kennen. Sta jij ervoor open? Het kan deze zomer tijdens de Week van de Buurttafel. Tussen 18 tot 26 juni worden er op verschillende plekken in het land buurttafels georganiseerd, zodat buurtgenoten elkaar voortaan gemakkelijker weten te vinden voor de gezelligheid, informatie of hulp. Uit onderzoek van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, blijkt namelijk dat 1 op de 3 respondenten aangeeft dat het contact met buren beter kan*. Wil jij dit veranderen voor jouw buurt? Meld dan jouw buurttafel aan via nextdoor.nl/buurttafel

Samen eten verbindt
Volgens het Nextdoor-onderzoek blijkt dat 7 op de 10 leden vindt dat samen eten gezellig is en mensen met elkaar verbindt. Bovendien geeft bijna een kwart aan dat samen eten een goede manier kan zijn om een betere binding met buurtgenoten te krijgen (39%). In de Week van de Buurttafel van 18-26 juni roept Nextdoor daarom buren in heel Nederland op om elkaar eens te ontmoeten aan tafel. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om iets voor elkaar te krijgen.

“Buurttafels zijn niet iets nieuws. Kleine en grote tafels worden al door het hele land georganiseerd en brengen veel buren met elkaar in contact. Samen eten werkt verbindend en is één van de mooiste manieren om met je buren in contact te komen. Om het zo makkelijk mogelijk te maken stellen we als Nextdoor een toolkit beschikbaar. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om er een succes van te maken. De toolkit bestaat uit een begroting, een voorbeeld subsidieaanvraag, een voorbeeld persbericht en gratis aan te vragen posters en flyers. Met dit jaarlijks terugkerend initiatief bouwen we samen met bewoners aan sterke, sociale en inclusieve buurten,” aldus Michel Visser, Head of Community Nextdoor Nederland.